Thursday, March 25, 2010

Wednesday, March 24, 2010

kalu jauh apa salahnya kan

tetiba ummi rasa mcm best pulak kalu abah keja jauh drpd kitorg..no no..bukan..takdak apa masalah between kami cuma kdg2x ummi rasa kalu jauh tuh boleh buatkan ummi buktikan yg ummi nih kuat..ummi bleh buat itu ini..independent..tak payah asyik nak mengharapkan abah ja buat semua.. boleh challenge myself..tgk limit kat mana..then kalu jaub lagik bertambah2x rendu..tambah2x rendu lagik tambah2x syg..tambah2x syg bleh la tambah2x baby..huahuahuahuah

dah lama tak berjauhan..starting kawen smpi la skang..masa tak kawen dulu slalu jugak kena tinggai..dulu abah keja lain sket, jadik 3rd party, jadiknya slalu jugak outstation..pahtu dah masuk design consultant jadik tukang tgk paip buat apa nak p jejauh..dok depan pc jelah buat analysis..ekekek..virtually ja tgk paip nunnn jauh..lgpon pada ummi, peluang yg baik sgt utk abah..u go abah..lgpon abah kata compared ngan ********, ***** lagik susah nak masuk sbb mcm dah ala ala nak jadik P.td plak sbb ada assesment bagai

nota: luahan hari seorang isteri kepada suami yg that company baru called suami untuk hantar resume n kalu di panggilpon dah di offer, suami kata dia TANAK accept..meroyannnnnnnn akuu

Monday, March 22, 2010

marilah kita menyimpan

tajuk tak bleh blahhh..huahuahuah..last weekend balik kg, abah dah kena khutbah free infact tiap kali balik kena khutbah jugak..maknanya hari jumaat balik ja mesti kena 2 kali khutbah..huahuahuah..bukan apa, khutbah yang atok bagi tuh utk ingatkan anak dia..apa yg dia khutbahkan???mesti la soh menyimpan duit..dia suh abah simpan atleast 1k tiap2x bulan..gulpppp..jadiknya abah dah bersemangat (nape ntah kali nih btol2 semangat) utk menyimpan..jadiknya utk merealisasikan impian hobi baru nih, abah ajak ummi sama bersemangat..kuikuikui, ummi pon kena la..abah kata kita kena jadikkan menyimpan duit nih hobi..ada masa lapang jekkk simpan duit, bukannya masa lapang jek ukuq mall buang duit..pahtu abah kata selain dr melakukan aktiviti yang membuang duit (pada mata dia sbg sorg lelaki) which is beli handbag, biaq buat hobi lain menambah duit iaitu membeli emasss..wahhh, i like..bleh jadik mcm citer MJ

dah lama tak cita psi anak anak kan..smlm adik baru ja tertomoih sbb naik kuda plastik kat umah..dia rempit oo..silap buat wheely lagik..abih dah jadik bibir mcm angelina jolie dah..last week adik jatuh dr trolley..alaa trolley kat hypermarket tuh..dia jatuh ala ala sommersault..budak bertuah..pahtu kitorg pegi checkup..alhamdulillah paed mention tak yah x-ray since dia check takdak fracture n kepala pon alhamdulillah..kena extra carefully la ngan adik dia..hyper sgt..pahtu vocab plak makin better..sebutan makin jelas..masih panggey ummi nih as abah n kengkadang panggey mak..excited ngan bas n aeroplane

along plak mcm biasa mulut tuh makin potpet..dah gems sket dia..family kat kg semua dok geram sbb badan dia naik..atok kata mcm angkat besi slalu sbb ada muscle..bab baca plak dah kena huruf, bukannya setakat menghafal..tp limited la..yg mana senang cam tuh dia igt la..yg complicated tuh dia confuse lagik..

ummi plak takde menda la..semua mcm biasa ja..masih lagi ummi yg lama..:p..abah makin banyak uban..tgh contemplating..nak tukaq keja ka idakkkk

Thursday, March 18, 2010

testing

nape la 2nd last day kursus baru ummi perasan ada wifi kat dewan nih..hampehhhsss