Friday, December 31, 2010

welcome 2011

2010...a year fulls of ups and downs...so many things happened and changed my life...i pray to Allah that year 2011 will bring me joy,happiness and bring me closer to Him..shukran

Monday, April 19, 2010

temerloh and kuala gandah trip

last weekend kitorg g temerloh..makan ikan patin tempoyak..ummi mmg tak makan tempoyak jadiknya makan yg lain jelah..yg lain2x tuh lagik sedapppppp..yg ikan patin lak yg stim ja ummi layan..mmg terbaik la..pahtu g tgk elephant sbb dah janji ngan along..kalu tak mau dia tuntut smpi taun depan..layannnnn




















Thursday, April 15, 2010

isu yg tak takkan abih

isu apa lagik kalu bukan psl berat badan / figure..tensen..ummi rasa semua orgh pon cenggitu kan..bencik la..tp dlm dok bencik2 apa sgt la ummi buat..apa sgt yg ummi buat??haa u name it...slimming class, segala mak nenek shake, drugs (tak yah la tanya drugs apa) pon ummi amik tau tp kejap jelah sbb abah dah start bising sbb amik drugs tuh..tp jadik mcm yo yo..kejap naik kejap turun..yg naik tuh semestinyalah banyak dr yg turun..meh tgk plak nombor nombor peberet nih yer..nih lepas bsalinkan Irsyad yer

pre pregnancy weight = 61.8kg
sblom deliver (tgh tunggu hari) = 86 kg (yer sila terkejut yer)
lepas je bsalin = 70 kg
lepas pantang = 68 kg (turun 2kg ja..hampeh)
lepas 1.8 years = 61 kg
as of Apr 2010 = 64 kg

tensen dakkkkkk..ummi tak kira..lately ummi mengamalkan diet biarlah rahsia..ehehehhe..biarlah rahsia dulu..kalu menjadik ummi share yer..mana tau abah bg hadiah di atas penguncupan ummi tuh..caiyukkkk ummi

Sunday, April 4, 2010

random

1. harini abah mc..actually masih lagik kat klinik tunggu que..so ummi pagi tadi dah berbelah bagi nak pi keja ka dak..last ummi mai n stranded kat sini..hampeh
2. along terjaga kul 4 nak wee wee n ckp "ummi, along tak mandi..nnt g skool mesti cikgu ckp busuk"..alahai yg tuh dia pikiaq..actually smlm dia tertdoq awai lam keta masa otw balik dr Ipoh..kat umah opah depa dah hentam mandi 3 kali..jadik kira dah mandi la tuh alongweyy
3. adik plak abah p pakaikan dia baju along..tertukaq depa nih..jadik dua dua nampak mcm pakai baju pinjam..adik la paling klakor..gelebeh..tp busuk mashamm ummi tetap senyumm..maintain la adik
4. bulan depan nak p pontian..nak p pontian lalu skudai dulu kan..cendawan goreng pak ali...here i come..nak cuti lama sket la..nak feeling muda-muda balik..eheheh
5. 18hb nih nak konvoi temerloh plak..ngan geng ofcmate abah..p pekena ikan patin..tpp masak tempoyak..adoiii..ummi makan sayuq jelah..tgk2x sayuq pon letak tempoyak..hmmmm
6. along n adik dah gunting rambut..along perasan depa dua mcm aril n akim..adoii anak ummi
7. balik nih nak kena beli gel..along nak rambut cacak cacak
8. cepat la dtg jun..ummi tak sabaq dah nih..hehehe
9. kain nak buat baju raya dah beli..skang pening plak nak tempah mana..ada ka patut masa beli SA tuh ckp.."kain mak akak lagik mahal la ekk dr akak" di depan husband..WTH!!!ngek
10..ok sudah..dah feeling feeling mcm che det dah..tulih point form ja..chowww

Thursday, March 25, 2010

Wednesday, March 24, 2010

kalu jauh apa salahnya kan

tetiba ummi rasa mcm best pulak kalu abah keja jauh drpd kitorg..no no..bukan..takdak apa masalah between kami cuma kdg2x ummi rasa kalu jauh tuh boleh buatkan ummi buktikan yg ummi nih kuat..ummi bleh buat itu ini..independent..tak payah asyik nak mengharapkan abah ja buat semua.. boleh challenge myself..tgk limit kat mana..then kalu jaub lagik bertambah2x rendu..tambah2x rendu lagik tambah2x syg..tambah2x syg bleh la tambah2x baby..huahuahuahuah

dah lama tak berjauhan..starting kawen smpi la skang..masa tak kawen dulu slalu jugak kena tinggai..dulu abah keja lain sket, jadik 3rd party, jadiknya slalu jugak outstation..pahtu dah masuk design consultant jadik tukang tgk paip buat apa nak p jejauh..dok depan pc jelah buat analysis..ekekek..virtually ja tgk paip nunnn jauh..lgpon pada ummi, peluang yg baik sgt utk abah..u go abah..lgpon abah kata compared ngan ********, ***** lagik susah nak masuk sbb mcm dah ala ala nak jadik P.td plak sbb ada assesment bagai

nota: luahan hari seorang isteri kepada suami yg that company baru called suami untuk hantar resume n kalu di panggilpon dah di offer, suami kata dia TANAK accept..meroyannnnnnnn akuu

Monday, March 22, 2010

marilah kita menyimpan

tajuk tak bleh blahhh..huahuahuah..last weekend balik kg, abah dah kena khutbah free infact tiap kali balik kena khutbah jugak..maknanya hari jumaat balik ja mesti kena 2 kali khutbah..huahuahuah..bukan apa, khutbah yang atok bagi tuh utk ingatkan anak dia..apa yg dia khutbahkan???mesti la soh menyimpan duit..dia suh abah simpan atleast 1k tiap2x bulan..gulpppp..jadiknya abah dah bersemangat (nape ntah kali nih btol2 semangat) utk menyimpan..jadiknya utk merealisasikan impian hobi baru nih, abah ajak ummi sama bersemangat..kuikuikui, ummi pon kena la..abah kata kita kena jadikkan menyimpan duit nih hobi..ada masa lapang jekkk simpan duit, bukannya masa lapang jek ukuq mall buang duit..pahtu abah kata selain dr melakukan aktiviti yang membuang duit (pada mata dia sbg sorg lelaki) which is beli handbag, biaq buat hobi lain menambah duit iaitu membeli emasss..wahhh, i like..bleh jadik mcm citer MJ

dah lama tak cita psi anak anak kan..smlm adik baru ja tertomoih sbb naik kuda plastik kat umah..dia rempit oo..silap buat wheely lagik..abih dah jadik bibir mcm angelina jolie dah..last week adik jatuh dr trolley..alaa trolley kat hypermarket tuh..dia jatuh ala ala sommersault..budak bertuah..pahtu kitorg pegi checkup..alhamdulillah paed mention tak yah x-ray since dia check takdak fracture n kepala pon alhamdulillah..kena extra carefully la ngan adik dia..hyper sgt..pahtu vocab plak makin better..sebutan makin jelas..masih panggey ummi nih as abah n kengkadang panggey mak..excited ngan bas n aeroplane

along plak mcm biasa mulut tuh makin potpet..dah gems sket dia..family kat kg semua dok geram sbb badan dia naik..atok kata mcm angkat besi slalu sbb ada muscle..bab baca plak dah kena huruf, bukannya setakat menghafal..tp limited la..yg mana senang cam tuh dia igt la..yg complicated tuh dia confuse lagik..

ummi plak takde menda la..semua mcm biasa ja..masih lagi ummi yg lama..:p..abah makin banyak uban..tgh contemplating..nak tukaq keja ka idakkkk

Thursday, March 18, 2010

testing

nape la 2nd last day kursus baru ummi perasan ada wifi kat dewan nih..hampehhhsss

Monday, January 4, 2010

hari pertama kerja 2010

takda apa sgt yg jadik..traffic smooth..ok ja..keluaq kul 650..dah antaq anak bagai kul 730 smpi opis..eh 730 ka..lebih kurang la..

harini pulak rasa masa cepat sgt berlalu..tetiba dah lunch time pahtu tetiba dah bleh balik..tp skang tunggu boss jap..so anak anak kejap lg ekk ummi balik..nak tambah resolution la harini..nak jadik insan yang lebih d sukai di kalangan manusia dan Allah..

amin