Monday, April 20, 2009

MayFirst

bukan bukan..ummi tak join business business nih semua..tak pandai n takdak masa..tak sanggup nak korban masa buat masa nih..:p ..korg balik cuti labour day nnt..kitorg insyaAllah tadak aral akan balik ke kg..yahoooooo..syoknya la hai..nak request masak la mcm nih..laksa kat ipoh..sambal tumis ikan kayu ngan pulut nyioq ngan pulut durian ngan tepung bungkus ngan asam pedas ngan nasik ayam kat penang..slurrpppppp..punah diet pon punah la..mana nak dpt masakan mak cenggini slalu..drollll..ikut plan abah, khamis petang tuh balik ipoh then jumaat pepagi balik penang..ptg or mlm sabtu balik ipoh balik..ptg ahad balik kl..isnin kejaaa..apa apa pon ummi tak kisah sbb abah yg drive cuma concern ummi psl jam..sbbnya irsyad nih kalu dlm keta nak keta bergerak ja..kalu kita stop dia nangis..mcm press button pon ada..haishhh..along tak kisah..asalkan melayan dia ckp, gerak ka stop ka dia layan ja

khamis nih ummi kena p cameron highland sbb ada monitoring project..sib baik sat ja..jumaat tghari dah bleh balik..pahtu sabtunya nak p bookstore..nak carik buku kat area jalan TAR pahtu bleh singgah sogo sbb mmg parking sana..syok kat sogo sbb banyak cosmestic counter..ummi bleh hilangkan kemeroyanan di sana..yes yes..lepas tuh plak nak singgah low yat..nak carik hp abah..sian dia..dah nazak sgt hp dia..ahad plak g kenduri kat tampin..igt lepas tuh bleh p carik ikan bakaq kat bagan lalang ka..baguih punya plan..tatau la bleh materialise ke dak..amin

Monday, April 6, 2009

psi apa ekk

ummi baru balik dr pantry..kang kul 9 ada meeting..ehehehe sempat lagik tuh..ada la sorg budak depan ummi tadik tgh cuci cawan n sudu..pahtu kan, lepas basuh dengan sabun bagai, dia bleh p rendam p plak cawan + sudu tuh..wahhh, cought in red handed la kan..ni la antara yg suka rendam cawan+sudu tuh tpnya apsal dia rendam lepas basuh..jadik ummi buat kesimpulan:

  1. dia ada pantang..pantang dia lepas basuh cawan tuh perlulah d rendam supaya dia kekal cantik..ekekekke
  2. in order dia bleh p pantry slalu, makanya dia rendam la cawan tuh..kalu bos tanya apsal slalu p pantry dia leh jwb "cawan+ sudu saya yg rendam tuh masih ada kat pantry boss"
  3. pantry tuh ssendiri sebenaqnya akan hilang seri kalu dia tak rendam cawan + sudu..hohooh


setakat ini hanya 3 kesimpulan yg ummi leh buat..yg membuatkan ummi bertambah musykil, lepas dia basuh sudu tadik, dia bleh dok belek tgk ada kotoq lagik ke dak pahtu terus rendam..apsal dia tak basuh ja balik semula sudu tuh klau kotoq kan..haishhhhh
anyway nak introduce our new "family" member..abah syg nih..bini no 2 skang nih..

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+

+





Wednesday, April 1, 2009

lambattttt

hohohoh..lambat harini..hp abah yg masuk ayaq tuh p mati lak tgh mlm tadi..so nyerr terjaga kul 630 la sbb tuh time adik bangun kejut org..dah namanya si bam bam tuh bangun, payah la ummi nak blend nasik dia..haihhhh..pahtu dah keluaq umah kul 730, jam la put.rajaya nih..hampeh..sib baik dah tak yah tekan clutch (camni ka spell arr..cam salah ja)..ahahahahha..:p

tatau la apa nak d tulis skang..kdg2x dah type tp delete..ntah la..takut jugak padahal tak yah takut pon kan sbb nih blog ummi..lantak ummi la nak tulih apa..manusia nih, kdg2x kita nak share happiness tuh tp depa salah erti..depa kata kita nak blagak..masing2x punya pendapat kan..pada ummi, kalau ada sesapa cita apa pon benda yang gembira, ummi mmg seronok..alhamdulillah..sekurang2x nya dia nak share happiness tuh dengan kita..maknanya dia igt kita la kan..:)