Thursday, February 26, 2009

last day

arini last day ummi kat division nih..starting next week ummi kat tmpt baru..alhamdulillah..perasaan bercampur campur.. ummi akan keja lebih kuat kat tmpt baru..amin:)

Sunday, February 15, 2009

apsal org tanak caya

bila ummi ckp ummi dah gemok..nih pada kwn2x sek, u yg chat ja ngan ummi..kira yg dah lama tak jumpa arr..serius ummi dah gemok amat skang..sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..nape ntah ummi tetap gemok even susah hati, tdoq tak cukup..nak kata kuat makan tak la kuat sgt (booooooo)..jadiknya apa nak buat nih

anak ummi dah

besaq..:p..last weekend ummi toilet trained along..dah lama nak buat tp slalu claim takdak masa..so nyerr ummi ckp kat abah kita jgn g memana..dok umah jek..jumaat tuh dah excited nak g beli toilet bowl cover tuh sbb aritu try suh along dok dia tanak sbb ngeri kot takut jatuh lam mende alah tuh..spender pon dah beli..beli smpi 12 lai..haruss ada otomen kat spender dia..abah kasik 100 sbb tatau brapa..ummi tanak beli potty tuh sbb ala ala geli lak nak buang nnt..ehehe..rupanya tau harga cover tuh bape..7.50 jek..huahuahua..so yg lebih tuh sekian terima kasih jelah..:p

sabtu tuh bangun tdoq ummi tak kasik along pakai diapers..setiap 10 min skali ummi tanya nak wee wee or nak yak..so result utk hari sabtu..skali terbabas wee wee ngan skali yak..sib baik abah settlekan..thanks abah..mmmuahhh

ahad tuh abah nak g market beria nak ikut tp tanak pakai diapers..nak agree kang takkan kalu dia nak wee wee takkan nak masuk lam toilet ngan ikan bagai(ummi dok umah jaga bam bam)..haihhh tak lalu nak makan nnt..so nyerr kitorg kasik dia pakai spender pahtu pakaikan diaperrs kat luaq..dah mcm superman lak ummi tgk..tgk2x balik dr market spender tak basah pong..pandai anak ummi..result utk ahad plak..tak terbabas langsung..terror ah anak ummi

harini ummi still provide diapers along kat skool..dah bgtau cikgu tp takut depa takdak masa nak tanya 10 min kat along..pahtu mlm still ummi pakaikan..kang jenuh nak berjemur tilam..harap2x berjaya la misi nih..aminnn

2nd surat abah dah dpt..jahat abah kenakan ummi..suprise la konon..cait..congrates..tp apsal 2.3 mons jek ekk..kalu lebih mesti lg syiok kan..muahahaha

Thursday, February 12, 2009

confirmed

KK..here we come..insyaAllah takdak aral, hajat along nak naik ayopane (dia sebut kdg2x mcm ayah pin pon ada) akan tercapai..penangan anak punya psi..abah bukan jenis suka jalan..jalan jauh la meaning..mana ada g memana kitorg..dok umah jek or balik kg..nih sbb anak dok sebut2x terusss nak p..:)..ummi teringin nak p gold coast tp memandangkan budak2x nih takdak passport lagik plus 1st time travel ngan budak2x nih tatau lg what to expect menyebabkan pilih local jelah dulu..abah ada ajak g krabi tp p dua org jelah..ala ala honeymoon utk 2nd time tpnya tak sedap hati la nak tinggalkan anak2x kat parents sbb nak bercuti n some more mesti tak best pong sbb asyik dok teriak igt anak..kan kan..anyway pak ngah n family pon join skali..bestnya

Monday, February 9, 2009

dah balik sini..

blog nih ala ala segan nak idup..rarely updated due to kemalasan tahap gaban, ada keja, mood swing n kdg2x dah tulih separuh pahtu delete..reason apa tatau..ummi dah wengg..:p

ummi baru balik dr outstation..1st trip ke utara (perlis, kedah n penang) ummi rela hati p sbbnya nak kasik alasan tanak g sabah swak..kl sume ummi rela p ngan kuantan sbb terpaksa..tpnya arini masuk opis nampak ada schedule baru kena g singapore bagai..hampeh..kompom ummi takmo p lgpon date tuh kena ngan kenduri umah opah..ummi tak heran ah nak p..:p..kekekeke..oustation kali nih best sbb dapat jumpa munn..lama btoi tak jumpa..chat kat YM jek..best lak tuh sbb munn sanggup mai tdoq ngan ummi kat vistana ngan blanja ummi makan..rindu btoi kat munn n memories kat utm kan mun kan..kita kan rasa memories kat utm paling best..time p makan kat pak ali, time mun jadik shrek, time p simenfero, time blagak kat param jadik anak dato', jumpa lecturer kat param pahtu tak igt diri dok kutuk dia (nih lindot punya hai), dok seronok buat assignment sbb again lindot ja buat sorg2x, p hostel nak buat assignment konon2x tp end up bb ngan has yg buat..kami dua tdoqqq jaa..huahua..bestnya idup time nih tak pikiaq apa dah..nak senang ja manjang...eheheh..insyaAllah mun kalu kena p belah penang lagik i buzz u ok..mmuahhh

ummi tatau la cemana nak +ve kan diri bila tiba bab outstation nih..sgt stresss laa..smpikan ummi penah suarakan kat abah yg ummi nak apply for position clerk ka sbb ummi tanak outstation..serius..uhuk..abahh, cepat la kasik ummi jadik SAHM (kompom tok wan mengamuk..:p)..perasaan jadik cemana ntah sbb ummi tak dpt nak bwk 2 eh 3 heroes ummi..smpikan bila host nak bwk kitorg g makan la apa la ummi kasik excuses sbb nak stay kat bilik ja..pathetic lak rasa..then mula la nak bengang ngan org len kat opis sbb depa leh kasik memacam excuses tanak outstation..telinga bengang la naik flight, nnt collapse la, anak sapa tak leh antaq p nursery la, wife tak leh cuti la..huwarggggggggggggggghhhh..lameeeeee..mencikkkk

mmm..dah lama gak kan tak update psl 2 heroes ummi..along skang banyak ckp..non stop..time tdoq ja dia..antara yg dia ckp

nis masa otw ke alamanda

ummi: along, kita nak g mana nih?
ummar:..mmm, kita nak g ayamanda.
ummi: nak g sana nak buat apa?
ummar:kita nak jayan- jayan ngan nak beyi menan
ummi: along ada duit ke?
ummar: mmm, along takde duit
ummi: abih tuh cemana nak beli?
ummar: abah ada duit
ummi: hmmmm...


ummi: along, kalu ummi mati, along nak dok ngan sapa?
ummar: ayong dok ngan abah la
ummi: erkkkk


pahtu lama sket..

ummar: ummi, kalu ayong mati, ummi nak dok ngan sapa?
ummi: erkkkk


time lalu kat roundabout putrajaya kan ada tulih PUTRAJAYA, so ummi

ummi: along, tgk tuh P.U.T.R.A.J.A.Y.A (ummi spell kat dia)
ummar: bukan ya, tuh ABC
ummi..ceh



ada jelah org ckp apa sume tak btoi..smpikan kat hp menan dia sebut three dia kata salah la..A..semuanya dia yg btoi..then kalu time makan dia akan buat2x salah baca doa tdoq pahtu kitorg buat2x teguq dia sbb dia salah then dia ketawa la sbb salah..pahtu baru baca doa makan..alhamdulillah cukup umo dia 2 tahun dah lengkap dia baca doa cuma dlm loghat dia la

adik plak..skang nih semedang tegolek..adoiii..aritu smpikan dah tergolek kat luaq sbb sapa ntah tak tutup grill..adik lam walker laju jek keluaq..ummi dah jadik hulk tahan marah..ummi dlm bilik time tuh..meraung si bam bam ummi tuh..skang dok lam stroller dah gaya duduk dah..tanak baring dah..nak tgk org jek then kalu org stop tak jalan dia nangis..haih..mcm mcm perangai..tp takpa syg..ummi redha..:)